Expoziție deosebita Dan Cozmescu, la Mediaș

Galeria Cirus și Asociația Culturală “Mediașul Nostru” organizează sâmbătă, 26 martie 2016, vernisajul expoziției de pictură și grafică intitulată “Lumină și culoare” a profesorului Dan Cozmescu. Expuse în premieră la Galeria Cirus din strada Petofi Sandor, numărul 9, cele aproximativ 50 de lucrări de grafică, ulei și acuarelă, toate realizate în decursul ultimului an, sunt deopotrivă o invitație la meditație, efort reflexiv, dar și bucuria contemplației.
Pânzele lucrate în ulei sunt centrate pe naturi statice și se disting prin tonurile calde, liniștitoare și protective, care poartă privitorul într-un univers familiar și intim, într-o atmosferă ce predispune spiritul uman la întoarcerea către sine, reflexivitate și pace sufletească. De această dată, grafica artistului plastic Dan Cozmescu este una mult mai accesibilă, abordând tematica istorică și socială. În primul caz, este vorba de o serie de portrete inedite ale figurilor legendare aparținând Traciei și vechii Dacii, de la Zalmoxis și Dromihetes la Burebista, Deceneu și Decebal. Efortul artistic, așa cum ne mărturisește autorul lor, a fost dublat sau, mai exact, precedat de un efort de documentare istorică, despre vechea lume tracică, începând cu însemnările lui Dio Cassius și terminând cu studiile reputatului istoric Constantin C. Giurescu, artistul încercând să surprindă în cărbune esența spiritului geto – dac, așa cum se desprinde ea din relatările și studiile amintite.
Vernisajul expoziției de pictură și grafică intitulată “Lumină și culoare” este programat la ora 17, iar expoziția este deschisă publicului timp de două săptămâni.
Un produs Blogger.