VIDEO: Oamenii de afaceri din Mediaș s-au revoltat la ședința Consiliul Local. "Ne-au crescut impozitele de peste 10 ori"


Mai mulți oameni de afaceri din Mediaș au fost prezenți luni după amiaza la ședința Consiliului Local pentru a-și expune nemulțumirile legate de impozitele aferente clădirilor nerezidențiale pentru anul în curs. Oamenii prezenți la ședință au oferit și câteva exemple de creștere a impozitelor, unele de 10 sau chiar 15 ori mai mari comparativ cu anul trecut. Astfel, dacă în 2015 au plătit impozite de 600 sau 700 de lei, în acest an cuantumul impozitelor a atins cifra de 7.000, 8.000 sau chiar peste 10.0000 de lei. Oamenii prezenți în sală erau nemulțumiți de cuantumul de impozitare pentru imobilele nerezidențiale pentru persoanele fizice, care a fost aprobat de consilierii locali la cota maximă. Este vorba de cota de 1,3, cât permite Codul Fiscal. Oamenii de afaceri au mai spus că potrivit Codului Fiscal, cotele permise sunt cuprinse între 0,2 și 1,3, iar aleșii locali medieșeni au aprobat cota maximă. 
Mai sus am postat declarația lui Mihai Niculescu, una dintre persoanele care au luat cuvântul la ședința de Consiliu Local.
Un produs Blogger.