Joi: Bursa Locurilor de Muncă, în Mediaș și Sibiu

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu va organiza în data de 14 aprilie 2016, ora 9.30 „Bursa generală a locurilor de muncă” în Sibiu (la Sala Redal Events, str. I. Sebastian Bach nr.4,  Cartier Lazaret) şi în Mediaş (la Casa Schuller, Piaţa Regele Ferdinand I, nr. 25). Acţiunea urmăreşte creşterea şanselor de ocupare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă prin întâlnirea directă, într-un cadru organizat, cu angajatorii, scopul final urmărit fiind acela ca un număr cât mai mare de persoane să poată găsi un loc de muncă corespunzător pregătirii profesionale.
 Evenimentul se desfăşoara sub egida “European Employers Days / Zilele europene ale angajatorilor”, în acest sens fiind organizate o serie de evenimente adresate în mod special angajatorilor, în perioada 4-15 aprilie 2016, de către rețeaua serviciilor publice de ocupare din Uniunea Europeană. Obiectivele acestei inițiative sunt de a realiza un contact cu un număr cât mai mare de angajatori, de a întreține un dialog și de a crește gradul de conștientizare a problemelor legate de ocuparea forței de muncă. Această inițiativă a serviciilor publice de ocupare va sublinia importanța angajatorilor ca fiind unul dintre cele mai relevante grupuri țintă, fiecare stat membru concentrându-se asupra nevoilor specifice pieței muncii.
În cadrul acţiunilor întreprinse de AJOFM Sibiu în vederea identificării locurilor de muncă vacante au fost trimise invitaţii unui număr de 81 agenţi economici din judeţ. Dintre aceştia au confirmat participarea la bursă 34 ( 20 la Sibiu, 14 la Mediaş) care pun la dispoziţie 204 locuri de muncă vacante (Sibiu – 122, Mediaş – 82). 
Cele mai multe locuri de muncă (196) sunt pentru persoane fără studii superioare şi anume: asistent relaţii publice şi comunicare, agent de asigurare, asamblator-montator articole marochinărie, confecţioner articole textile, instalator apă canal, electrician, fierar betonist,sudor, zidar, oferta fiind completată de 8 posturi pentru persoane cu studii superioare: inginer electronist, inginer mecanic,logistician gestiune flux, manager, specialist achiziţii, şef schimb.

Un produs Blogger.