Pompierii verifică bisericile înainte de Paști

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al Judeţului Sibiu desfășoară permanent activități preventive, în scopul reducerii și limitării evenimentelor nedorite, respectiv educării și pregătirii populației asupra măsurilor și modului de comportare specifice tipurilor de riscuri. Premergător Sărbătorilor Pascale, acțiunile inspectorilor de prevenire se derulează cu precădere la unitățile de cult, având în vedere că în această perioadă un număr foarte mare de cetățeni vor păși pragul bisericilor. Pe timpul controalelor, specialiștii în prevenirea incendiilor vor avea în atenție dotarea cu stingătoare a lăcașurilor de cult, menținerea liberă a căilor de evacuare, utilizarea corectă a instalațiilor electrice și stabilirea zonelor de parcare astfel încât accesul autospecialelor de pompieri să nu fie afectat. 
De asemenea, cadrele inspecţiei de prevenire vor executa instruiri cu personalul bisericesc, pe linia protecției la foc, ocazie cu care vor fi prezentate măsurile care trebuie respectate înainte, pe timpul și după terminarea slujbelor, astfel încât aceștia, la rândul lor, să le transmită și enoriașilor. 
În această perioadă, echipajele de salvatori din subunitățile operative vor continua acțiunile de recunoaștere la astfel de obiective pentru identificarea surselor de alimentare cu apă, familiarizarea cu particularitățile fiecărei clădiri și prelucrarea personalului bisericesc asupra asigurării intervenției imediate în caz de incendiu, până la sosirea echipajelor specializate de stingere. 
Un produs Blogger.