Spectacol-eveniment al Teatrului Radu Stanca, la Mediaș

Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret Mediaș organizează vineri, 13 mai 2016, de la orele 18, la Sala Traube, spectacolul de teatru "Antisocial", de Bogdan Georgescu, pus în scenă de tinerii actori din Sibiu. "Antisocial" porneşte de la cazul recent al elevilor de la un „prestigios liceu din Cluj“ care distribuiau meme-uri (fotografii„comentate“) despre profesorii lor într-un grup închis pe Facebook şi care, după infiltrarea unui profesor în grup, s-au trezit sancţionaţi de conducerea liceului, în unele cazuri, chiar cu transferul la alte unităţi de învăţămînt, pentru lipsă de respect şi întinarea imaginii şcolii.
Aşadar, “Antisocial” porneşte de la un incident, la scară socială, minor. Un fapt absolut irelevant în sine. Ceea ce el a generat, însă, la nivelul comunităţii ad-hoc a liceului clujean a fost un adevărat cutremur iar spectacolul arată cît de fragilă şi ipocrită e infrastructura socială pe care ar trebui să ne bazăm.
Proiectul este realizat în cadrul Agendei culturale a municipiului Sibiu în 2015. Producători sunt Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu – Departamentul de Artă Teatrală, Centrul de Cercetări Avansate în Domeniul Artelor Spectacolului și Teatrul Național ”Radu Stanca” din Sibiu 
Prețul unui bilet este de 5 lei. Biletele pentru spectacol se pot achiziționa de la Sala Traube.
Un produs Blogger.