7 șoferi prinși băuți la volan. Unii nu aveau permise de conducere

În data de 19 iunie 2016, în jurul orei 0.30, în municipiul Sibiu, la intersecţia străzilor Kiev cu Paris, un bărbat în vârstă de 38 de ani, domiciliat în loc. Cristian (SB), în timp ce conducea un moped, a pătruns în intersecţie fără să acorde prioritate şi a intrat în coliziune cu un auto condus regulamentar. Evenimentul s-a soldat doar cu avarierea celor două vehicule, însă verificările efectuate de către poliţişti au relevat faptul că vinovatul nu posedă permis de conducere, mopedul este neînmatriculat, iar la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul refuzând recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii nivelului de alcool în sânge. Bărbatului i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere fără permis, punerea în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat, respectiv refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
În data de 19 iunie 2016, în jurul orei 19.30, între localităţile Dealu Frumos şi Sărături Băi, un tânăr în vârstă de 19 ani, domiciliat în oraş Agnita, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 105K, pe fondul vitezei excesive, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a ieşit în afara părţii carosabile, ajungând în rigola care mărgineşte drumul. În urma evenimentului a rezultat doar avarierea autoturismului. Poliţiştii au constatat însă că şoferul nu deţine permis de conducere, autoturismul este neînmatriculat, iar la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.  În aceste condiţii, tânărul este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără a deţine permis, conducere sub influenţa alcoolului şi punerea în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat.
Tot în data de 19 iunie 2016, de această dată în jurul orei 23, pe DJ 106, un bărbat în vârstă de 35 de ani, domiciliat în oraşul Agnita, a condus un autoturism dinspre Bârghiş spre Agnita, iar la controlul efectuat s-a constatat că acesta nu deţine permis de conducere eliberat pentru nicio categorie de autovehicule. În plus, la testarea cu aparatul etilotest, a prezentat un rezultat de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului.
Un alt şofer a fost identificat la volan conducând sub influenţa alcoolului în data de 19 iunie 2016, în jurul orei 19, pe raza localităţii Cisnădioara. Este vorba despre un sibian în vârstă de 48 de ani care, la testarea alcoolscopică, a prezentat rezultatul de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pentru săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului, bărbatului i s-a întocmit dosar penal.
În data de 20 iunie 2016, în jurul orei 3, în localitatea Şelimbăr, la intersecţia sens giratoriu a străzilor Şoseaua Sibiului cu Octavian Goga, un conducător auto în vârstă de 25 de ani, domiciliat în Călimăneşti (Vâlcea) nu a acordat prioritate şi a intrat în coliziune cu un alt auto condus regulamentar în intersecţie de către un şofer în vârstă de 40 de ani, din judeţul Călăraşi. În urma impactului au rezultat doar pagube materiale, însă la testarea etilscopică, s-a constatat că şoferul vinovat consumase alcool, rezultatul fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele acestuia din urmă a fost întocmit un dosar penal ca urmare a săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.  
În data de 21 iunie 2016, la aceeaşi oră, 0.45, în municipiul Mediaş, poliţiştii rutieri au identificat în trafic doi conducători auto aflaţi sub influenţa alcoolului. Cei doi medieşeni, cu vârsta de 26, respectiv 35 de ani, au prezentat rezultatul de 0,42, respectiv 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în prezent sunt cercetaţi penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Un produs Blogger.