Polițiștii au dat peste 700 de amenzi în weekend-ul de Rusalii

Aproximativ 500 de polițiști au fost în stradă pentru liniștea și siguranța cetățenilor, în perioada minivacanței de Rusalii 2016, astfel încât, nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice. Polițiștii sibieni au intervenit la peste 142 de solicitări primite din partea cetățenilor și au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de aproape  133.000 de lei.
Urmare a ordinului ministrului afacerilor interne, domnul Petre Tobă și a dispoziției şefului Poliției Române, chestorul de poliţie Bogdan Despescu, în perioada 17 – 20 iunie 2016, 170 de poliţişti şi 60 de autospeciale (media zilnică) au acţionat pentru ca minivacanţa de Rusalii să fie petrecută în siguranţă. Prezenţa activă a poliţiştilor a făcut ca, în această perioadă, să nu fie înregistrate evenimente deosebite, iar numărul infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi cele de natură judiciară să se situeze sub media ultimilor ani, reliefând faptul că măsurile pentru creșterea siguranței cetățeanului, adoptate de Poliția Română, și-au atins scopul. Polițiștii sibieni au intervenit la peste 140 de sesizări primite de la cetățeni, dintre acestea 118 fiind apeluri prin intermediul Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. În cadrul activităților efectuate, polițiștii au aplicat 712 sancțiuni contravenționale, în valoare de 132.877 de lei.
O atenție deosebită a fost acordată traficului rutier, polițiștii acționând pe principalele drumuri naţionale şi județene, pentru ca cetățenii să se deplaseze spre zonele de agrement și să se întoarcă acasă în condiții cât mai sigure. Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat aproape 600 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare de peste 100.000 de lei. Din totalul sancțiunilor aplicate pentru nerespectarea legislației rutiere, 307 au fost pentru viteză excesivă, 2 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice iar 284 pentru nerespectarea altor prevederi privind circulația pe drumurile publice. De asemenea, polițiștii au constatat 16 infracțiuni la regimul circulației, au reținut 33 de permise de conducere și au retras 6 de certificate de înmatriculare auto. Polițiștii rutieri au desfășurat acțiuni și în vederea combaterii nerespectării normelor rutiere privind circulația pe drumurile publice de către bicicliști, în cadrul cărora au fost sancționați contravențional 27 de bicicliști.  
Un produs Blogger.