Alegeri locale 2016, la Mediaș: Fără probleme deosebite și inidente electorale



Nicio problemă sau incident electoral major. Ziua de 5 iunie nu a fost una extrem de agitată, ci puțin mai animată decât de obicei pentru că medieșenii și-au ales primarul și Consiliul Local pentru următorii 4 ani. Acestea au fost auspiciile sub care s-a desfăşurat procesul electoral în oraşul de pe malurile Tarnavei Mari, într-o zi în care foarte mulți medieșeni au preferat să iasă la iarbă verde alături de prieteni. De aici şi numărul destul de mic al alegătorilor care s-au prezentat la urne. În aceste condiţii, era de prevăzut ca procesul electoral să se desfăşoară în linişte şi fără probleme majore. 
Pentru alegerile locale de duminică, la nivelul Mediaşului au funcţionat 41 de secţii de votare, iar una a fost amenajată în satul aparţinător Ighişul Nou. 
Medieșenii și locuitorii satului aparținător Ighișul Nou trebuie au avut de ales dintre cei 9 candidați ai unor partide sau independenți care s-au înscris în cursa pentru Primăria Mediaș. Tiberiu Iacob a fost primul candidat independent înscris în cursa pentru fotoliul de primar al Mediașului. L-a urmat social democratul Mihai Macaveiu, deputatul Gheorghe Roman din partea Partidului Național Liberal, George Petrescu din partea Alianței Liberalilor și Democraților, Florin Sebastian Chețan din partea Partidului România Mare, candidatul independent Cristian Marian, Alexandru Oltean, care a candidat pentru funcția de primar al Mediașului din partea Mișcării Populare, candidatul independent Ioan Petrariu și candidatul independent Alexandru Pleșca. 
Un produs Blogger.