Concert Brita Falch-Leutert & Jürg Leutert, la Mediaș

În cadrul stagiunii de vară "Orgelsommer" la Biserica Sfânta Margareta din Mediaş, vor concerta in data de 13 iunie 2016, ora 19, BRITA FALCH-LEUTERT (NOR) si JÜRG LEUTERT (CH).
Din februarie 2015, Jürg Leutert ocupă funcţia de dirijor al Corului Bach din Sibiu şi cea de director muzical al Bisericii Evanghelice C.A. din România.Brita Falch-Leutert a preluat, în acelaşi timp, funcţia de cantor la Biserica Evanghelică C.A. din Sibiu.
Cei doi au activat timp de 17 ani în funcţia de cantori în localităţile Flakstad şi Moskenes, precum şi ca dirijori de cor şi profesori de muzică în insulele Lofoten (Norvegia). Jürg a predat ore pentru toate instrumentele de coarde şi a fondat o orchestră de coarde formată din copii şi tineri. A fost, în acelaşi timp, şi dirijorul corului Vestlofoten Damekor. Brita a condus, prntre altele, Ramberg Blandakor, a înfiinţat un trio feminin vocal numit Triosa şi a desfăşurat de-a lungul anilor numeroase proiecte cu muzică prelucrată de ea însăşi.
Întrucât în apropierea locului unde stăteau s-au descoperit importante comori din era vikingilor, obişnuiau să cânte adesea cu diverse instrumente care corespund unui stil presupus viking. Se folosesc de muzica locală de pe Lofoten, cu rădăcini în Evul Mediu. Diverşi constructori de instrumente s-au inspirat din activităţile lor şi au copiat sau au construit instrumente specifice acestei epoci.
În concertele lor, Brita Falch-Leutert şi Jürg Leutert combină elemente din stiluri variate şi folosesc orga în relaţie cu diferite instrumente şi muzica vocală.
Concertul de la Mediaş are loc cu sprijinul Direcţiei Municipale pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret Mediaş, FDGR Mediaş și Fundaţiei S'artR.
Un produs Blogger.