FOTO: Caii au făcut spectacol, la Prod

A fost spectacol în primele două zile de concursuri, la Prod, la ediția 2016 a Transylvania Horse Show. Extrem de multe persoane s-au deplasat în weekend în localitatea situată în apropiere de Sighișoara pentru a urmări demonstrațiile și concursurile pregătite de organizatori. Transylvania Horse Show este un eveniment ecvestru internațional, care a găzduit anul acesta două tipuri de competiții oficiale: Cupa României la probă completă – cross country, probă cu obstacole naturale pe teren variat, probă de obstacole și dresaj - și Concursul Internațional Universitar - Cupa Națiunilor pentru Studenți, pentru acesta din urmă Transylvania Horse Show primind premiul “Concursul anului” pentru edițiile din 2011, 2012, 2014 și 2015. Pe lângă cele două competiții, la Transylvania Horse Show au avut loc show-uri și demonstrații ecvestre. “Din 2011, Transylvania Horse Show este o prezență anuală în calendarul AIEC și a fost votată Competiția Anului de patru ori în ultimii cinci ani. Pentru mulți concurenți acesta este primul eveniment pe care îl fixează în calendarul competițional și punctul de referință al sezonului. În calitate de Director al Competițiilor AIEC, dar și prin prisma impresiei pe care mi-a lăsat-o pe parcursul vizitelor mele, recomand Transylvania Horse Show ca pe o experiență memorabilă și cred că niciun efort nu e prea mare pentru a participa la această competiție minunată”, spune Gary Flynn, Director al Compețitiilor  în cadrul Asociației Internaționale a Studenților Călăreți (AIEC). 
12 echipe formate din 36 de studenți din țări ca SUA, Irlanda, Marea Britanie, Elveția au fost acceptate pentru a evolua în cadrul Concursul Internațional Universitar. Concurenții au avut la dispoziție doar cinci minute pentru a se acomoda cu caii, puși la dispoziția acestora de către organizator. “Acest concurs pentru studenți este o adevărată pepinieră pentru viitori concurenți și își propune să resusciteze o disciplină sportivă olimpică, foarte populară în vestul Europei, dar aproape inexistentă în România. Acesta este motivul pentru care lucrăm cu specialiști de top din țări cu tradiție pe această disciplină”, spune Mihnea Vîrgolici, directorul evenimentului.
Pentru Concursul Internațional Universitar - Cupa Națiunilor pentru Studenți (AIEC Student Riders Nation Cup - Romania 2016), organizat în colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC), care s-a desfășurat în cadrul celei de-a șasea ediții a Transylvania Horse Show, înscrierile s-au încheiat după numai 72 de ore, fiind stabilit astfel un nou record în istoria competiției. Remarcabilă cu adevărat a fost atenția de care beneficiază concursul de la Prod, mai ales că acesta se desfășoară cu doar două săptămâni înainte de Campionatul Mondial Universitar din Suedia. 
Un produs Blogger.