Debut teatral al micilor actori din Mediaș

La acest sfârşit de an şcolar, Trupa de Teatru „ÎMPREUNĂ” va debuta la Cinematograful Mediensis, în data de 23 iunie 2016, orele 17. Copiii cu vârsta cuprinsă între 8 şi 16 ani s-au pregătit timp de 3 luni în cadrul Atelierului de Teatru organizat la Biblioteca Municipală „Stephan Ludwig Roth”, în fiecare zi de miercuri. Spectacolul pus în scenă de micii actori amatori este regizat de către profesorul Felicia Hentea şi poartă titlul „Din cărţi pleacă visele” - o adaptare a faimoasei poveşti „Aventurile lui Habarnam şi ale prietenilor săi”.
Scopul acestui atelier este de a stimula lectura şi dragostea pentru carte atât în rândul copiilor din şcolile şi liceele din Mediaş, cât şi în cele din zona de nord a judeţului, totodată, dorind să atragă un număr cât mai mare de utilizatori către Bibliotecă - locul unde, într-o lume a cărţilor, aceştia îşi pot petrece timpul liber într-un mod deosebit de plăcut şi instructiv. În acest fel, elevii şi-au dezvoltat creativitatea şi imaginaţia, pentru a realiza această manifestare cultural – educaţională pe care o dedică tuturor copiilor. Profesorul Felicia Hentea, care a predat cursuri de Limba Română şi Franceză la şcoli din comunele din jurul Mediașului şi a câştigat, cu mai multe echipe de elevi – actori, nenumărate premii de Teatru Școlar la diverse faze judeţene, îşi propune acum să realizeze, cu acest nou grup de teatru, noi performanţe artistice pentru copiii din Mediaş şi publicul nostru.
Acţiunea se încadrează în Programul „Biblioteca te iubeşte”, iniţiat de Biblioteca Judeţeană "Astra" din Sibiu, în parteneriat cu Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport şi Tineret Mediaş. 

Un produs Blogger.