FOTO și VIDEO - Medieșeni blocați în propriile locuințe











Excavațiile care s-au efectuat pe o stradă din Mediaș au blocat efectiv unii locatari în case, ieșirea din curte fiind aproape imposibilă. Se întâmplă pe strada Moșnei din municipiul Mediaș, unde mai mulți locatari reclamă faptul că nu mai pot ieși din curți din cauza lucrărilor care se desfășoară la o pistă pentru biciclete. Lucrarea face parte dintr-un proiect de reabilitare și modernizare a străzii Moșnei, pe lângă pista de biciclete urmând să fie realizat și un zid de sprijin. Problema cea mai mare este reprezentată de săpăturile efectuate chiar lângă case, intrarea și ieșirea din curte fiind o permanentă aventură. Oamenii sunt extrem de nemulțumiți de faptul că accesul în curți se face foarte greu, iar în nele cazuri este chiar imposibil. "Nu știu cum au gândit lucrarea pentru că noi nu mai putem intra în curți. Suntem blocați pur și simplu. Au venit pur și simplu și au început să lucreze, să ne blocheze. De câteva zile suntem așa și nu știm cât mai durează. Nu putem ieși cu mașinile din curte. Ne ținem mașinile la poartă sau pe la cunoștințe. Problema este că și nouă ne este greu să ieșim din curți. Sperăm să se rezolve cât mai repede", spune unul dintre locuitori.
Oamenii de pe strada Moșnei sunt speriați și de pericolul cauzat de o conductă de gaz. În urma săpăturilor efectuate pentru realizarea zidului de sprijin, o conductă de gaz a ajuns la suprafață. "Conducta asta este un pericol permanent. Oricând poate să fie agățată de cineva, să fie ruptă. Se poate produce o explozie aproape în orice moment. Nu știu cum s-au gîândit să o lase așa", mai spun oamenii.
Marți după amiază, la fața locului a ajuns și primarul ales al Mediașului, Gheorghe Roman, alături de câțiva reprezentanți ai Direcției Tehnice din cadrul Primăriei. Mai sus am postat imagini și declarația lui Gheorghe Roman.
Un produs Blogger.