Bani pentru drumurile din județ afectate de inundații

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri, 6 iulie, alocarea a 3,15 milioane lei pentru judeţul Sibiu, sumă destinată lucrărilor de refacere a infrastructurii locale afectate de precipitaţiile abundente din perioada aprilie-iunie 2016. „Guvernul a alocat din fondul de intervenţie întreaga sumă pe care noi am solicitat-o. Banii primiţi sunt un sprijin necesar care ajută administraţia judeţeană să refacă infrastructura rutieră din judeţul Sibiu, afectată de calamităţile naturale. Implicit, locuitorii din zonele respective şi cei care le tranzitează vor beneficia de remedierile drumurilor afectate şi de siguranţă în trafic”, a spus Daniela Cîmpean, preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu.
Drumurile vizate pentru consolidări şi refacere sunt DJ 104 G Săcădate-Nucet-Cornăţel, la km 5+200, DJ 105 G Sadu-Sădurel între localităţile Sadu şi Rîu Sadului, la km 29+600, DJ 142 E Dârlos-Hoghilag, între localităţile Dârlos şi Alma, la km 2+700 şi drmul comunal DC 71 DN1-Aciliu-Amnaş între DN şi Aciliu.
Banii alocaţi de Guvern vor fi folosiţi exclusiv pentru lucrări, în timp ce documentaţiile tehnice necesare (expertiză tehnică, DALI şi proiect tehnic) vor fi suportate din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Sibiu, respectiv din bugetul Consiliului Local al Oraşului Sălişte.
Pe drumul judeţean DJ 104G Săcădate-Nucet-Cornăţel, la km 5+200 s-a produs o alunecare a dealului din partea dreaptă a drumului, antrenând şi partea carosabilă a acestuia, sistemul rutier prezentând crăpături şi denivelări mari. S-a luat măsura de semnalizare a zonei şi restricţionare a circulaţiei pe un singur sens. S-a convocat comisia judeţeană pentru constatarea pagubelor. Valoarea estimată a lucrărilor de consolidare a versantului şi refacerea drumului este de 1.400 mii lei.
Pe drumul judeţean DJ 105G  Sadu-Sădurel între localităţile Sadu şi Rîu Sadului, la km 29+600 s-a produs alunecarea terenului de pe versantul dintre drum şi râul Sadu, antrenând pământul şi vegetaţia până la acostamentul drumului pe o lungime de aproximativ 20 ml.
Există pericolul iminent de surpare a părţii carosabile şi izolare a locuitorilor din comuna Râu Sadului. S-a instituit restricţia de circulaţie pe un singur sens. Valoarea estimată a lucrărilor de remediere este de 400 mii lei.
Pe drumul DJ 142E Dârlos-Hoghilag între localităţile Dârlos şi Alma la km 2+700 s-a produs o alunecare de teren a versantului dinspre râul Târnava Mare care ameninţă surparea drumului. La km 10+600 între localităţile Alma şi Dumbrăveni, viitura de pe râul Târnava Mare a erodat malul producând o alunecare de teren care se manifestă până în acostamentul drumului. Valoarea estimată a lucrărilor de consolidare a drumului şi refacerea taluzului şi a terasamentului drumului este de 450 mii lei.
Pe drumul comunal DC71 DN1-Aciliu-Amnaş între DN şi Aciliu s-a produs o alunecare a masivului din promixitatea autostrăzii care a antrenat şi drumul comunal, existând pericolul izolării satului Aciliu. Se impune consolidarea versantului (zid de sprijin) şi refacerea drumului comunal DC 71 (DN1-Aciliu-Amnaş) pe o lungime de 100 de metri liniari refacerea a două podeţe transversale care să asigure descărcarea apelor pluviale de pe autostrada Sibiu-Orăştie şi de pe versantul aflat în proximitatea autostrăzii precum şi refacerea şanţurilor de scurgere a apelor pluviale în aval şi amonte de zona afectată în lungime de aproximativ de 100 de metri liniari. Valoarea estimată a lucrărilor de refacere a drumului şi consolidarea versantului este de 900 mii lei.
Un produs Blogger.