FOTO: Câine bătut de un medieșean. I-a rupt un picior și l-a aruncat peste o poartă




Cruzimea îndreptată împotriva animalelor a mai făcut o victimă la Mediaș. Un Metis de aproximativ 3 luni a fost bătut cu cruzime în urmă cu câteva zile de paznicul unei societăți comerciale din Mediaș și aruncat peste o poartă. Mai mult, câinele s-a lovit de respectiva poartă, blănița patrupedului rămânând agățată. Marele noroc al cățelușului a fost un om cu suflet care l-a găsit și a încercat să îl ajute cum a putut mai bine. Omul a contactat un medic veterinar care l-a consultat de urgență și i-a administrat câteva calmante. Cățelului i-a fost făcută apoi o radiografie, medicul veterinar stabilind că are o fractură la unul dintre picioare. "Acest câine a fost bătut cu cruzime și aruncat peste gard. Am primit rezultatul radiografiilor și este vorba de o fractură foarte urâtă. Evenimentul a avut loc în data de 2 iulie după ora 17 pe strada Pictor Aman numărul 9. Cladirea aparține unei societăți comerciale din Mediaș. Acest individ este angajat ca și agent de securitate (paznic) al clădirii respective. Din spusele vecinilor acesta poartă numele de "Mircea" și locuieste în zona centrală a orasului", spune una dintre persoanele care s-a implicat în salvarea patrupedului.
Marele noroc al lui Loky, căci așa a fost "botezat" cățelușul l-a reprezentat o persoană iubitoare de animale care a achitat tratamentul până acum și s-a oferit să îl adopte. O pensiune canină din oraș găzduiește patrupedul până la finalizarea operației. De asemenea, persoanele care au găsit câinele sunt decise să afle cine este responsabil de această cruzime și au depus mai multe reclamații. "Avem o persoană care dorește să îl adopte și ne-a ajutat financiar până acum să plătim tratamentele. Câinele se află acum la Pensiunea Canină din Mediaș, până la finalizarea operației. Dorința celui care îl adoptă, ca și a noastră, este ca omul care a bătut câinele să fie pedepsit. Am facut astăzi o reclamație în scris, dar nu am foarte mari convingeri că se va face ceva", a mai spus respectiva persoană.
Din nefericire, nu este singurul gest de cruzime față de animale, la Mediaș. La mijlocul anului trecut, un câine a fost spânzurat de tribuna terenului sportiv de la Școala Națională de Gaz din Mediaș și, ca și cum nu ar fi fost de ajuns, a fost lăsat acolo în văzut lumii.  "Câinele a fost găsit în dimineața zilei de 16 iunie la ora 7, deci faptul s-a petrecut în după masa zilei de 15 iunie. Oribilitatea aparține unor intruși din zonă care sistematic sar gardul școlii pentru a juca fotbal pe terenul nostru și cu care avem permanent probleme pentru distrugerea bazei materiale a școlii (geamuri sparte, bănci distruse, pereți murdăriți). Precizez ca nu este vorba despre elevii școlii", spunea anul trecut, directorul Școlii Naționale de Gaz Mediaș, Ștefan Valea.
O altă grozăvie s-a petrecut la începutul lunii martie a avestui an.  Mai multe patrupede au fost spânzurate și abandonate în incinta fostei platforme Geromed din municipiul Mediaș. O medieșeancă a descoperit câinii spânzurați și a dorit să tragă un semnal de alarmă asupra tratementelor la care sunt supuse patrupedele.
Un produs Blogger.