Concert de orgă Steffen Schlandt, la Mediaș

În cadrul stagiunii de vară "Orgelsommer" la Biserica Sfânta Margareta din Mediaş, va concerta luni, 4 iulie 2016, de la ora 19, Steffen Schlandt din Braşov.
Născut în 1975, Steffen Markus Schlandt s-a decis pentru o carieră muzicală, urmând exemplul tatălui său, cunoscutul organist Eckart Schlandt, sub îndrumarea căruia a început să studieze pianul şi orga. În cadrul Academiei de muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca a urmat studii de orgă la clasa profesoarei Ursula Philippi. Ulterior, grație unei burse oferite de Institutul German pentru Relaţii Externe, a aprofundat muzica bisericească la Facultatea de Muzică din Trossingen, cu Christoph Bossert, iar la Würzburg s-a specializat în dirijatul coral şi de orchestră. A obţinut premiul II la Concursul international de orgă de la Schramberg (2001).
În perioada 2001–2004, a fost corepetitorul Societătii „Bach” din Würzburg. Din anul 2004, este dirijorul Corului „Bach” şi organist la Biserica Neagră din Braşov. În acelaşi timp, colaborează cu Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii „Transilvania” din Braşov ca profesor asociat, predând disciplinele de solfegiu, muzică de cameră şi orchestră. Ca organist, a concertat în numeroase ţări din Europa şi în România.
Este iniţiatorul Festivalului de muzică sacră „Diletto musicale” din Prejmer şi, din anul 2004, coordonează Festivalul „Musica Coronensis”, dedicat muzicii braşovene. Este membru în comisia de orgă a Bisericii Evanghelice, care se implică în conservarea şi păstrarea patrimoniului organistic din România. Astfel, a participat la restaurarea mai multor instrumente istorice, la Biserica Neagră, Rupea, Feldioara, Hărman şi Râşnov.
A obţinut titlul de doctor la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca cu teza „Muzica de orgă din Braşov şi Ţara Bârsei”. În anul 2013, a absolvit programul post-doctoral MIDAS al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, cu lucrarea „Arhiva muzicală a Bisericii Negre”.
Concertul de luni seara are loc cu sprijinul Direcţiei Municipale pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret Mediaş, Forumului Democrat al Germanilor-filiala Mediaș și  Fundaţiei S'artR.
Un produs Blogger.