Programul complet al Festivalul Mediaș Cetate Medievală

Municipiul Mediaș găzduiește în weekend a 12-a ediție a Festivalul Mediaș Cetate Medievală-Târg de Meșteșuguri Vii. Evenimentul debutează vineri, cânt între orele 7-13 are loc instalarea meşteşugarilor şi a Calfelor călătoare în Piaţa Regele Ferdinand I, iar la ora 14 este programată deschiderea Târgului Medieval cu prezentarea meşteşugarilor. Ziua a doua a festivalului, sâmbătă, debutează la ora 10.00 cu instalarea Calfelor Călătoare şi a Ordinelor Cavalerești în centrul istoric al municipiului, iar la ora 14 se va desfășura Parada Medievală pe traseul Piața Regele Ferdinand I – strada Stephan Ludwig Roth – strada Mihai Eminescu – strada Constantin Brancoveanu – oprire la Turnul Pietrarilor – strada După Zid – strada Târnavei – strada Cloşca – oprire Turnul Forkesch- strada Unirii – strada Pompierilor- strada Stephan Ludwig Roth - Piaţa Regele Ferdinand I. La ora 15 are loc deschiderea oficială a festivalului, iar un sfert de oră mai târziu vorfi prezentate ordinele cavalerești și calfele călătoare prezente la eveniment. La 15.30 are loc un intermezzo de dansuri medievale cu Nosa și domnița Alina, la aceeași oră urmând să înceapă și Festivalul Copiilor. Acesta cuprinde, printre altele, spectacolul de teatru – „Păcală și Tândală”, un spectacol de magie, face-painting și teatru de păpuși. 
Un punct de interes al zilei de sâmbătă este spectacolul pe cai „Lupta cavalerilor pentru cucerirea domniței”, alături de Cimpoierii din Transilvania la Clubul Sportiv Scolar Mediaș, iar la ora 19 sunt programate spectacole ale ordinelor cavalerești. Concertele serii debutează la ora 19.50, înLupus Dacus. A doua zi a festivalului se va încheia cu spectacolul  “Domnița și dragonul”- muzică, dans și jonglerii cu foc susținut de Bistrița medievală și un spectacol pirotehnic al celor de la Sirius.
Ultima zi a Festivalului Mediaș Cetate Medievală începe la ora 10.00 cu târg medieval și animație cu cavaleri și domnițe, iar o oră mai târziu, cei mici vor avea parte de un nou Festival al Copiilor. La ora 15 este programată o nouă paradă medievală, iar la 16.30 are loc un concert susținut de formația “Huniadi Cantores”. Concertele serii debutează la 19.40 cu formația “Cimpoierii din Transilvania”, iar la 20.20 are loc concertul de muzică medievală cu „Truverii”. La ora 21 va urca pe scenă și trupa Ad Hoc. Ultima seară a festivalului se va încheia cu un spectacol pirotehnic susținut de Paladinii de Teraa Medies și proiecții 3D. "Festivalul “Mediaş - Cetate Medievală” invită şi anul acesta întreaga comunitate medieşeană, dar şi oaspeţi de pretutindeni, să participe la sărbătoarea tradiţiei, portului, spiritului legendei şi misterului", au declarat organizatorii.
Un produs Blogger.