VIDEO: Angajații Primăriei Mediaș opresc marți lucrul


Angajații Primăriei Mediaș se vor afla în grevă de avertisment marți, 5 iulie 2016, între orele 8 și 9, când activitatea va fi oprită. Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie, reprezentativă la nivel naţional pentru sectorul ,,Administraţie publică” – a înaintat Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice notificarea privind declanşarea conflictului de muncă la nivelul sectorului de activitate pe care îl reprezintă, ca urmare a refuzului Guvernului României de a soluţiona revendicările salariaţilor din primăriile şi consiliile judeţene. Prin adoptarea Ordonanței de Urgență a Guvernului numărul  20/2016 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, personalul care îşi desfăşoară activitatea în consiliile judeţene şi primăriile de pe întreg teritoriul ţării a fost, spun sindicaliștii, vădit discriminat în raport cu angajaţii din administraţia centrală (care au beneficiat de creşteri salariale de până la 70%). 
Marți este programată greva de avertisment de o oră, iar în cazul în care revendicările nu vor fi soluționate, în 12 iulie este programată o grevă generală de o zi. Dacă nici după acest moment nu vor fi luați în seamă, reprezentanții sindicaliștilor din administrația publică locală vor declanșa din 19 iulie greva generală pe termen nelimitat.
Salariații din administrația publică locală solicită acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală – acolo unde resursele bugetare permit acest lucru. Prin această modificare legislativă se elimină discriminările ca din acelaşi buget local al unei instituţii, unii salariaţi primesc acest drept iar alţii nu. De asemenea, se mai solicită acordarea voucherelor de vacanţă pentru salariaţii din administraţia publică locală. Ţinând cont de faptul că salariile funcţionarilor publici şi ale personalului contractual din administraţia publică locală sunt mai mici decât cele din administraţia publică centrală, majoritatea angajaţilor din administraţia publică locală având venituri salariale brute apropiate ca valoare sau chiar egale cu salariul minim brut pe economie (1.250 lei de la 1 mai 2016), se mai solicită majorarea salariilor de bază ale funcţionarilor publici şi ale personalului contractual din administraţia publică locală cu 25 %. 



Un produs Blogger.